Rezerviraj
  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
(BOOK DIRECT = BEST PRICE)
  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu

Rezerviraj online

PROVJERI CIJENE (BOOK DIRECT = BEST PRICE)

Biciklom do Makarske kroz park-šumu Osejava

Ruta 1: Tučepi - Makarska
Udaljenost: 14 km
Povećanje nadmorske visine: 101 m
Podloga: asfalt 20%, makadam 80%
Težina 1/5Tučepi i Makarska povezani su gustom park-šumom Osejava, prepunom fantastičnih staza, stijena i skrovitih uvala. Pogledajte kako put izgleda iz perspektive biciklista:


Odabrali ste ljetovanje na Makarskoj rivijeri? Odličan potez, jer bacili ste sidro na najljepšem komadiću jadranske obale koja pruža bezbroj mogućnosti, odlučili Vi samo spustiti ručnik na plažu i ne micati se danima promatrajući savršene oblutke i valove ili pak, okrećući pedale, istražiti svaki komadić obale i priobalja.

I da, ne morate biti „level pro“ da biste doživjeli iznimno iskustvo. Bike ruta od Tučepa do Makarske je biciklistička staza koju može proći svatko. Moja topla preporuka svim gostima je da se odvaže na nju i na izletu u Makarsku dožive čari rivijere.Po lijepo uređenom makadamskom putu i stazi prolazi se kroz gustu borovu šumu gdje ćete naići na mnoštvo sporednih puteljaka i staza. Slobodno malo skrenite s puta, svaki od njih vodi ili do skrivene, samo Vaše plaže za taj dan ili do stijena s kojih se pruža čaroban pogled.Biciklisti koji žele osjetiti off road vožnju mogu se voziti 'single trakom' iznad mora uz šumovite stijene. Park je isprepleten takvim stazama. To je područje kojim se kreće dosta turista i mještana. Uvijek ćete se osjećati sigurno, vidjeti Tučepe ili predgrađe Makarske.
Glavni put dobro je označen i prvo ide uz plažu u Tučepima.Po izlasku iz Bluesun hotela Alga skreće se desno uz novu hotelsku terasu i nastavlja prema kraju plaže i uz hotel TUI BLUE Jadran nastavlja se po pjeskovitom putu do rampe kod koje se skreće lijevo i izdiže iznad mjesta. Pogled odmah puca prema istočnom dijelu Biokova, bisernoj plaži i Tučepima.

Nakon toga proći ćete se kroz opožareni dio koji je saniran. Iako je nestalo dosta stabala, otvorila se nova vizura planinskog klanca i ceste koja se lagano uspinje s prekrasnim pogledom prema otocima Hvaru i Braču.

Kod hotela TUI BLUE Jadran može se skrenuti i desno, pa nakon uspona od sto metara lijevo kroz kozji put uz maslinike i izići na već spomenutu rampu. Taj dio puta za Makarsku brdski biciklisti svakako bi trebali proći. No, rekreativci neka ipak slijede postojeću signalizaciju i novi pješačko-biciklistički put.

Nakon četiri kilometra vožnje cesta vodi kroz sredinu poluotoka Osejava i prelazi na drugu stranu gdje se ponovno dobro vidi Biokovo, a tu su i klupe za odmor i raskršće s kojeg se vidi ulaz u Makarsku i Jadranska magistrala. Idealno mjesto za predah.Nakon odmora, nastavljate put i skrećete odmah lijevo, gdje Vas očekuje spust, ali čim prijeđete most - ponovni uspon. Ovdje treba biti oprezan zbog lošijeg makadama. Vodene bujice često izmjene podlogu, pa treba paziti i na rupe. Oni koji to žele, mogu se spustiti gurajući bicikl.

Uspon koji slijedi je kratak i nakon toga čeka Vas opet vožnja po širokoj visoravni. Tu su dva odvojka lijevo, od kojih jedan vodi prema uređenom vidikovcu s kamenom kućom na vrhu. Drugi je također atraktivan i pogodan za avanturiste. Napomena: budite oprezni pri razgledavanju i hodanju uz stijene.Ovdje sve djeluje nestvarno. S visokih stijena koje su se nadvile nad more kupači na skrivenim plažama i čamci čine se poput morskih figurica. Boja mora se stalno mijenja, a vjetar koji često puše pruža poseban ugođaj. Do Makarske je preostalo dva kilometra.
Zavojitom cestom prvo se pruža vidik na luku i Makarsku. Lijevo ide pješačka staza koje ste netom prije promatrali s visine. Dalje treba ići stalno desno i uz novu zgradu Parka prirode Bikovo i rekreacijskog centra stići ćete na rivu.

Oni nestrpljiviji će već prije skrenuti kroz neku od cestica, ali će se do grada morati spustiti niz nekoliko stepenica, odnosno prenijeti bicikle. Vožnja bez zaustavljanja od Tučepa do Makarske traje oko 20 minuta, no s obilaskom par lokacija razvući će se na sat i više vremena. Uz razgledavanje Makarske i povratkom u Tučepe istim putem bike izlet traje 3 do 4 sata.

Ova lagana, ali apsolutno prekrasna ruta odličan je početak vašeg bike odmora na Makarskoj rivijeri. Rezervirajte smještaj u certificiranom bike hotelu Alga putem online bookinga, a dostupni smo i na mail reservations@bluesunhotels.com te na broj telefona +385 1 3844 288.
Bluesun hotels & resorts

Izrada internet stranica WEB Marketing - Upravljanje internet stranicama EasyEdit CMS

vrh stranice