Rezerviraj
  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
(BOOK DIRECT = BEST PRICE)
  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu

Rezerviraj online

PROVJERI CIJENE (BOOK DIRECT = BEST PRICE)

Bike ruta Tučepi - Podgora, izlet za cijelu obitelj

Ruta 4: Tučepi - Podgora
Udaljenost: 23,5 km
Povećanje nadmorske visine: 375 m
Podloga: asfalt 80%, makadam 20%
Težina 2/5Lagana bike ruta od Tučepa do Podgore sastoji se od nezaboravnih dvadesetak kilometara vožnje. Pogledajte video:


Jedan dan na plaži, drugi dan na izletu, dobra je formula ukoliko ste odlučili ljetovati na Makarskoj rivijeri - jer, šteta ju je ne istražiti. Svaki njezin kilometar pruža drugačiji pogled na Dalmaciju, skriva drevnu priču ali i neko gastronomsko iznenađenje.Ispred Bluesun hotela Alga krećemo lijevo, prateći šetnicu, prema centru Tučepa. Kada prođete prođite šarmantnu lučicu, nastavite do kraja naselja i plaže, gdje ulazite u borik i maslinike. Ovdje ćete podići bicikl i ponijeti ga preko desetak stepenica.

Oni koji to žele, mogu ranije skrenuti na magistrali i tako proći 500 metara. No, moj je savjet, osobito obiteljima s djecom, da ipak izbjegnu dodir s magistralnom cestom.
Dio puta koji treba proći od stepenica do Podgore ide po pješačko-biciklističkom, odvojenom dijelu kolnika. Odmah ispod spomenika Galebova krila ulazi se u Podgoru.Potez od Tučepa do Podgore prepun je dražesnih malih plaža.Prva etapa uspješno obavljena – u petnaest minuta ugodne vožnje, prevalili ste već 4 kilometra i vrijeme je za predah.Prije uspona uz istočni dio Biokova i ceste prema Gornjoj Podgori svakako treba nastaviti cestom uz more prema Drašnicama. Široke i puste obale čine vožnju ugodnom i lijepom. Obalni spoj ne postoji, pa se istim putem vraćate i natrag.

No biciklom se može sve do neprohodne stjenovite obale. Vrijedi je obići i ovdje skočiti u kristalno plavetnilo i osvježiti se.Pri povratku u Podgoru prolazite kraj hotela Salines. Ovdje skrećete desno i uspinjete se kroz mjesto prema magistralnoj cesti.

Kada ju pređete, vozi se stotinjak metara lijevo do desnog sretanja prema Gornjoj Podgori i Vrgorcu. Uspon nije težak, a prelijepe serpentine nude mnoga mjesta za odmor odakle se pruža fascinantan pogled prema Podgori, ali i Hvaru, Pelješcu i Korčuli.Neka vas ne zbuni mnoštvo raskršća i skretanja za brojna sela i zaselke na koje ćete naići. Kada dođete do Srida sela, kako mještani nazivaju stari dio Podgore, kraj groblja, većina onih koji su na izlet krenuli s djecom ili im je bilo dovoljno uspona, ovdje iznad Podgore obično kreću natrag prema Tučepima.

Na tom putu neće ništa manje uživati, štoviše, ravna cesta, lagana, makadamska cesta, duga dva kilometra koja vodi duboko u klanac Podgore pruža fenomenalno iskustvo vožnje. I - stigli ste točno povrh spomenika Galebova krila, a odavde se već vide Tučepi i Brački kanal.

Uživat ćete u vožnji kroz ovdašnje vrtove i maslinike. Nakon dijela koji je nažalost nastradao u strašnom požaru prošlog ljeta, skrenite lijevo, prema magistralnoj cesti. Vozite dvjestotinjak metara i ovdje ćete skrenuti u Tučepe i uskoro ste natrag u hotelu.

Ovaj put je malo lakši, nešto kraći no vrlo zanimljiv i atraktivan. Dug je 20 kilometara. Oni spremniji rekreativci kod već spomenutog Srida Sela proći će kroz mjesto i ovdje su već visoko nad morem i nadomak Biokova.Na ulazu ste u Park prirode Biokovo i na brdskoj trasi prema selu Podpeć i putevima koji idu iznad Makarske. Naša ruta izlazi na državnu cestu koja ide od Vrgorca prema Makarskoj. Skreće se lijevo po njoj i za petstotinjak metara u Gornjim Tučepima opet strogo lijevo gdje je malo odmorište.

Oni koji vole spustove po asfaltu, uživat će u ovom dijelu dionice koja je duga 5 kilometara i vodi do samog mora. Neprekidna izmjena planine i mora, isprepletena starim selima i lokalnim cestama – osobit je doživljaj.

Pred sam kraj rute, potreban je oprez zbog izrazito strme ceste koja vodi prema magistrali. Prijeđite prometnicu i skrenite odmah prema slavnoj tučepskoj šetnici. Bicikl u hlad i ručnik na oblutke - zaslužili ste kupanje!

Ako ovu rutu želite proći s obitelji ili grupom prijatelja, na raspolaganju vam je najam klasičnih i e-bicikala u Bluesun hotelu Alga. Rezervacije smještaja u našem hotelu s 4 zvjezdice možete napraviti online ili nas kontaktirajte na reservations@bluesunhotels.com ili +385 1 3844 288.
Bluesun hotels & resorts

Izrada internet stranica WEB Marketing - Upravljanje internet stranicama EasyEdit CMS

vrh stranice