Rezerviraj
  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
(BOOK DIRECT = BEST PRICE)
  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu

Rezerviraj online

PROVJERI CIJENE (BOOK DIRECT = BEST PRICE)

Bike ruta od Tučepa do Brela - najbolje od Makarske rivijere!

Ruta 1: Tučepi - Topići - Brela
Udaljenost: 42 km
Povećanje nadmorske visine: 780 m
Podloga: asfalt 70%, makadam 30%
Težina: 3/5


Pogledajte kako je voziti se od Tučepa preko starog podbiokovskog sela Topići sve do Brela na ovom videu iz perspektive biciklista:U dane kad se, iako ste možda rekreativac, u vama probudi sportski duh i urođena znatiželja, priuštite si aktivan odmor u netaknutoj prirodi, uživajući u prirodnim ljepotama i vremenu koje ste odvojili za sebe. A ono je danas uistinu luksuz.

Krećemo.

Kao i ostale bike rute koje polaze iz Bluesun hotela Alga**** u Tučepima prema zapadnom dijelu Rivijere, vozi se šetnicom do kraja, uz pješčanu plažu, uspinjujući se kroz poluotok Osejavu prema Makarskoj. Tih sedam kilometara, uz nezaboravan pogled, začas prođe i već ste u Makarskoj.Đir po uvijek živahnoj rivi pa skretanje na plažu i šetnici, sve dok ima asfalta, a tada se pripremite na makadam. Prije no što uđete u borovu šumu iz koje se uvijek možete spustiti na neku skrivenu stjenovitu pješčanu plažu - nalazi se novo urbano bike odmorište.Smješteno uz more, zaštićeno od vjetra, s parkingom za bicikle, ima stol i stolce te nekoliko klupa na samoj građevini koja s morske strane ima otvorenu rebrastu galeriju. Nakon 45 minuta vožnje i 15 prijeđenih kilometara, zaslužili ste predah.Sjednite i uživajte u tišini, mirisu mediteranskog bilja i borova i pogledu. Nakon odmora, slijedi vam vrlo atraktivan dio rute dok se biciklom provlačite uskim stazama prepunim zelenila. I odjenom, potpuna promjena- izbit ćete na potpuno gole stijene koje se strmo spuštaju u kristalno čisto more koje se odavde doima beskrajnim.Mala i uska staza koja se provlači kroz stjenoviti dio i nije tako duga, no samo spretniji vozači će je odvoziti bez zaustavljanja ili guranja. Tako da ovaj dio može potrajati, no istovremeno, to je idealna prilika da snimite fantastične fotografije.

Stižete u selo Krvavica koje, uz lijepe plaže, ima malu luku i marinu iznad koje nastavljate betoniranom stazom do Bratuša. Ulicom Obala ide se dalje sličnim putem ali i sve širim poljem s desne strane. Biokovo se čini sve dalje.

No, nakon pitoresknog sela Promajna, skreće se desno, prema Podbiokovlju i magistrali. Sad ste već prešli 20 kilometara. Bravo.Slijedi vam blagi uspon dug oko dva kilometra lijevo po magistrali, potom skrenite desno i pazite, jer ćete vrlo brzo ponovno skretati lijevo ispod prometnice koja vodi prema tunelu Sv. Ilija i nadvožnjaka prema selu Topići.

To se selo, staro oko tristo godina skrilo u masivu Biokova. Želite li ga obići, a vjerujte, želite – jer to je doživljaj koji se ne propušta, trebate na prvom raskršću skrenuti desno - posebne oznake nema, jer je sama oznaka za Topiće na cesti bila puno prije.Bicikle ćete ostaviti na parkiralištu ili ih gurati. Većina seoskih kamenih kuća je napuštena, no posljednjih se godina obnavljaju i u njima se razvija ruralni turizam. Ljeti je ovdje otvorena i konoba gdje možete fino ručati, a također, kod nekih domaćina možete kušati i ovdašnji pošip kroz čije ste vinograde netom prošli.Iz Topića u kojima, treba li to posebno napominjati, baš svaki stanovnik se preziva Topić – skrećete desno na makadam i uspinjete se na 300 m nadmorske visine odakle se prostire pogled na Bašku Vodu od kojeg zastaje dah, ali i gotovo cijelu rutu koju ste prošli od Makarske.Iako ste u planini, uistinu se možete opustiti - stalno ćete sretati bicikliste, planinare i mnoštvo turista koji su krenuli u šetnju, a vozeći sljedećih 5 km proći ćete kroz nekoliko lijepih zaselaka. Slijedi vam prolaz kroz manju klisuru gdje se nalazi vidikovac s kojega se pruža pogled na Brela i selo Kričak, ali i dalje prema Vrulji, prijevoju Dubci i Omišu.

Tu je negdje i polovica rute, do sada ste prešli već 21 kilometar. No povratak će vam biti neusporedivo lakši. Slijedi silazak u Brela do samog mora i centra mjesta. Prvo po makadamu dva kilometra i tri po asfaltu, a treba prijeći i magistralu.

U Brelima predahnite u Bluesun hotelu Soline i svakako iskoristite prigodu da se okupate na jednoj od najljepših svjetskih plaža prema Forbesu – Punta rati.

Povratak je uz obalnu cestu i šetnicu do Promajne gdje se spajate na rutu kojom ste krenuli. Slijedi provlačenje uz stijene koje ćete sad mnogo lakše proći i vrlo brzo stići u Makarsku. Još samo lagani uspon prema Tučepima, ali šumska vožnja u ove ljetne dane dobro dođe.

Ovaj izlet traje od 4 do 6 sati, ovisno o pauzama, a s obzirom na visinsku razliku od svega 300 m, preporučujem ga svakom rekreativcu, jer, bude li vožnja dobro odmjerena s predloženim mjestima za odmor, ovakav će vam bike izlet sigurno biti fantastičan izbor za aktivan dan.

A i pomisao na obilnu i raznovrsnu večeru u Bluesun hotelu Alga uz show cooking sigurno će vam biti biti dobra motivacija.Sretan put i - ne manje važno - dobar vam tek!

Cerfiticirani bike hotel Alga u Tučepima nudi posebne ponude za cikloturistički odmor - rezervirajte online ili nazovite nas na +385 1 3844 288 ili pišite na reservations@bluesunhotels.com i poslat ćemo vam ponudu posebno skrojenu za vas!

Bluesun hotels & resorts

Izrada internet stranica WEB Marketing - Upravljanje internet stranicama EasyEdit CMS

vrh stranice